Inlägg 323: Burning of the midnight lamp.

Aloha! En väldigt trött men nöjd Blinkysaurus tittar fram. Men enough chitchat, let's get down to business.

Måndag och tisdag spenderades på brandfältet, kallt rökdyk på måndagen och skarpt som satan på tisdagen. Dock kände jag aldrig nån verklighetsförankring, så det var väl lite sådär. Närmast var väl vid gasolsläckningen när jag sa åt mina polare att rikta slangen åt fel håll, så jag fick en vägg av eld i princip rakt i ansiktet. Yay!
Igår var det onsdag, och den fruktade övningen stod för dörren. Testa livdräkter, eller i klarspråk: HOPPA I VATTNET. Fy fan, det är inget jag någonsin vill göra om. Det var iofs inte så jävla farligt i vattnet, men att hoppa i från båten, det var ingen höjdare. Särskilt inte för mig med mild hydrofobi och höjdskräck. Och, ironiskt nog så dog jag i vattnet. Men men, life goes on. :3 Sen hade vi i en livbåt också, men det hade jag ju gjort förut, så det var lite lagom mycket skåpmat.
Och idag var det en till övning, ankarspel och förtöjning. Och jag blev djävulskt nervös av "läraren", som är gammal kapten. Han skriker som ett djur, men jag antar att det bara är att vänja sig vid att folk skriker som djur åt en. 
Imorrn är det matte som jag överväger att gå på, sen är det Tank med ovanstående kapten, och sist MarEng. SMCP-exam nästa vecka, det känns underbart, verkligen!

Och som grädden på moset fick jag min nya telefon igår (efter kläderna, om ni undrade). Dock dog den efter en halvtimmes laddning, och nu ska jag skicka tillbaka den. OH JOY.

Och ja, jag har en massa ointressanta stuffs mer att berätta, men jag tror vi struntar i det. Stadsorientering, skosnören, cykellysen, busschaufförer som åker fel, etc. Vi tar och avslutar inlägget istället. Tjing!


En bild bjussar jag på också. Woopaloop!

Dagens låt:
The Judas Kiss - Metallica

P.S

Strömmen är mindre än den tredubbla spänningen. :3

Inlägg 322: My friend, you have lost everything.

I have everything I need.

Hejpåer! It's tajm to blogga loss igen, ni vet ju how it blir.

Sen sist har det hänt ett par pryttlar, däribland reducerad filmkväll, ny telefon och hockey. Dessutom har jag vunnit ett pris!

Summary klar. Utförligare information is coming up.
Som sagt, igår var det filmkväll ute på Öland, dock i reducerat sällskap då Victoria inte kunde vara med pga migrän. Surt, mycket surt, men vi gjorde vårt bästa ändå. Vi kikade på Torkel i Knipa och Due Date, och ett par youtubefilmer och lite Zero Punctuation. Sen pratade vi en massa jidder, och hade det allmänt jävligt bra. Dessutom var gästsängen en dubbelsäng i källaren, så bortsett från att sängen var schtor så de baa skwek ommet (Ni öschöttar förstår ju iaf) Så var det ju samma miljö som i min "egna lilla" spindelkällare. Men men, it was gooooood, precis som sconesen till frukost. Fyra tummar upp! (Jag lånar ett par, såklart.)
Och nästa på listan var ny telefon, ja. Jag beställde mig en LG Optimus 2X idag, efter noga övervägning. Den kändes som en mysig telefon, hade bra recensioner och allt sånt skoj, så vi får se hur det blir när den dyker upp. Och frågan är, vad dyker upp först, telefonen eller kläderna?

Och hockey ja. LHC har fått stryk 2 gånger i rad nu, men jag är somehow inte sådär brutalt bitter som jag kan vara ibland. That's good, I suppose. Kan det vara så att Kalmar fått mig att inte bry mig lika mycket? Nä, det tror jag inte. Jag bryr mig inte ett skit om hur det går för Kalmar i fotbollen, men men. Nu går vi vidare.
Och ja, jag har vünnit mig ett pris! Var med i Swebus & Onlinepizza:s tävling, man skulle ge en riktigt jävla bra anledning till varför man skulle få pizza + bussresor, och det gjorde jag ju uppenbarligen! 1 pizza och 2 bussresor tackar och bockar man för, såklart. 
Vad har ni gjort sen sist, era smygkatter? Nå? WELL TAKE YOUR SWEET FUCKING TIME SWEETHEART!
(Full Metal Jacket, om det nu är någon av er som INTE sett den och är helt med på noterna)

Nu säger vi så tills nästa gång. Nästa vecka är det mycket brand, och lite annat mysigt stuff. That's it. Tjing!

Dagens låt:
Hockeyfrilla - De Lyckliga Kompisarna

P.S

Är det bara jag som tycker att öschötskan där uppe ser ut som holländska? Hm? Hm?

Inlägg 321: This is how I see right through you!

Bloggister bloggister bloggister, this is Blinkysaurus, this is Blinkysaurus, this is Blinkysaurus. How do you read me?

Information: SMCP låter väldigt dumt att använda i ett blogginlägg. Over.
Intention: Jag tänker sluta med det nu. Förlåt. Out.

Jaha, sen sist då? Jo, inte mycket. Filmkvällen är flyttad till Öland, jag har kunskap om chili con carnens heliga konst. Dessutom Dead Island och Civilization V!

Det var en väldigt kort sammanfattning. Här kommer en lite längre, mysigare historia.
Jag såg en till jävla spindel i badrummet igår. Spindelkällaren är ju känd för de bastarderna. Dessutom var det L-ABCDE-övning på sjukvården igår. Det var gaaaaalet. Typ. Nae förresten, inte alls. Innan det var det Maritim Engelska (Kan vi komma överens om att det blir bra om jag förkortar det till MarEngs? Bra! Skönt att vi är på samma sida.), där gick vi igenom just SMCP. Standard Maritime Communication Phrases, för er icke-befäl. 
Och för övrigt är det jävligt obehagligt att se att den rörelseaktiverade lampan är på, utan att man märkt att någon gått förbi. Det var bara ett instick. 
Jo, filmkvällen är, som sagt, flyttad till Öland istället, till Fröken Rebecca. Som ju sig bör har jag inget busskort för tillfället, men som tur är har byhålan Kalmar inte kontantstopp på sina bussar än, så det löser sig. Och pengakistan börjar sina, som nog alla studenter upplever för tillfället. Men, på fredag blir det shoppa loss (...), underställ och kryddor från Indien Netto.

WELL FUCK ME. Råkade stänga fel flik, så nu sitter jag här med mitt jävla halva inlägg. Det borde minsann finnas en Grooveshark-spärr här också. Nu blev jag bitter, så jag går och spelar CiV. OCH JA JAG BESTÄMDE MIG FÖR CiV OKEJ?
Fast ni har ju inte en jävla aning om vad jag pratar om, iom att inlägget slets itu. Nåja. Adjö.

Dagens låt:
Ecstasy of Gold - Ennio Morricone

P.S

Här är SAOL:s svar, innan jag glömmer bort det!

Hej!

Jag ska fundera vidare på detta, men jag tror faktiskt inte att det är så främmande.


Lärare brukade skriva saker i marginalen till elevernas alster - inte minst uppsatser och lappskrivningar. 

Ett plus "i kanten"/marginalen var alltså något som var bra i någon bemärkelse, medan ett minus var motsatsen. Det behövde alltså inte vara fel eller rätt - det var någon sorts kommentar, bara. 

En bock i kanten var ju ett stavfel. 

En stjärna (ritad som en triangel med spetsen upp,ovanpå en triangel med spetsen ner) var ju en sorts "plus i marginalen" medan flera utropstecken efter varandra kunde vara en sorts OBS! 

Med vänlig hälsning

Eva Aniansson
språkhandläggare
... :D

Inlägg 320: Battle in a tin box.

Nämen hej. Det var ju inte igår, ty jag var på villovägar å det grövsta. Linköping, närmare bestämt!

Men, det visste ni ju redan. Så jag bara fortsätter nu, om det är okej med alla? Så bra.
Ja, fredagen var en mysig dag med bombardemang á la Facebook, The Matrix och baka tårta. 
Och lördagen var inte så pjåkig heller, ska ni veta! Utgång/biljard med Guldfisk & KKP, innan det... Lata sig och lyssna på hockey. Jag klagar inte, och då gör inte ni det heller. Så bra!
Idag blev det supermegaultrarush till tåget, sitta på tåget, gå av tåget, gå på bussen, komma hem, tvätta, äta. Blogga i presens!
Och nu kan ni som vill sluta läsa, för här följer dagens rant om Blinkysaurens beteendemönster. Ni som fortsätter, glöm inte att jag varnade er.

Jag har märkt en sak, och det här är ganska skumt IMO. Jag har svårt att hålla ögonkontakt med folk. Nu tänker ni, holy carp Batman, he's onto us!, men tillåt mig fortsätta. Det är nämligen också så att det är ännu svårare för mig att hålla ögonkontakt med folk som jag tycker om som mer än vänner. Fortfarande inga revelations här, eller hur? Nä, jag vet. Men hörni, jag varnade er. Jag sa det förut, och jag säger det igen. Jag varnade er. 
Om ni fortfarande läser kan jag bjussa på en liten instickare till: Jag hatar att sitta mittemot söta tjejer på tåg. THAT IS ALL.


Nå, nu kanske ni undrar, vad ska Blinkysaurus göra i veckan då?
Och då svarar jag glatt, vad kul att du frågade!
Sen kan vi konstatera att jag ska ha skeppskonstruktion, överlevnad, och matte imorrn. 5 ran.
Efter det är det engelska, engelska, skeppskonstruktion, överlevnad, och lite annat smått och gott. L-ABCDE-övning också, och jag måste springa och göra kunskapstestet på Moodle. Om ni ursäktar. För övrigt är jag ledig på onsdag, och det gillar jag. That is all.

Dagens låt:
Ich Tu Dir Weh - Rammstein

P.S
Nu är jag inte ensam i källaren längre. Obehagligt!


Inlägg 319: There's nothing you can do about it!

Tjo!

En Blinkysaurus dyker upp i Linköping och passar på att blogga. Mest för att jag inte har något bättre för mig.

Sen sist har jag, bortsett från att åka hit, fått en praktikplats (Karlskrona - VärldsmetroPolen), köpt 2 kilo godis på Tokige Tures godisaffär (... Don't judge me.), och hälsat på Berzan.

Det verkade uppskattas väldigt mycket, iaf av tvåorna och Herr Friedmann. Och Kjell, såklart! Och jag har samlat ihop 4 kramar hittills, det säger ju en hel del. Nu är klockan 12:00, och jag sitter på mitt före detta rum och äter godis och dricker cola. Eheheh. Sen tänkte jag lyxa till det genom att titta på lite Matrix, och antagligen någon annan film som jag inte bestämt än. Sen lär det bli HoMM3 med Jonte (Har ni inte lärt er förkortningen säger jag tsk tsk tsk), sen får vi väl helt enkelt se när den biologiska klockan säger GODNATT MISTER TOM. Jag ska försöka klämma in lite sjukvård också, så jag kan få det där kunskapstestet överstökat.
Och nästa vecka blir det filmkväll i min mysiga spindelkällare med gänget, om ni var nyfikna. Mycket Tarantino blir det, men det kan vi gå in på lite närmre i ett senare inlägg. 
Och till er som fortfarande inte fått chansen att träffa mig och som vill det, släng iväg ett sms eller en brevduva eller en nödraket så ska vi se vad vi kan göra.

Det var nog allt jag hade att säga för idag, men vi får se vad som händer.
Sen är det ju hockey ikväll, woopaloop! Blir väl att lyssna på radion, för en gångs skull. Nåja, that is all. Tjing!

Dagens låt:
The Little Ships - Jean Jacques Perrey

P.S
If you seek forgiveness, I will give it.

Inlägg 318: Write your letters in the sand, for the day I take your hand.

HEJ!

Har ni märkt att jag blivit bättre på att blogga? Jag med! Vad kul att vi drog samma parallell. Hursomhelst.
Sen sist har det varit en torsdag, en fredag och en lördag. Torsdagen var djävulskt ledig, och spenderades med... Att inte göra det minsta, såklart. Vad trodde ni?
Fredagen var lite mer händelsefylld, började 10:00 med Fartygskonstruktion med G-Mats, sen efter chili con carne-lunch med gänget var det Sjöfart (Eller vad man nu vill kalla den kursen, jag har ärligt talat inte en jävla aning) med G-Mats igen. Efter allt detta fick jag äntligen cykla hem, bara för att mötas av en liten söt avi från Posten. Så, det var bara att dra iväg igen, och hämta ut passet. Sen fick jag lite lugn och ro, innan jag skulle in till Kalmar igen, för att träffa gänget igen, och väl där fastnade vi på Harrys i 2 timmar tillsammans med mer och mindre trevliga alkisar. Sen blev det Sjösjukan, och när man möts av introt till Crazy Train på väg in, då vet man att kvällen kommer bli helt jävla episk. All I'm saying.
Sen hjälpte jag Victoria till bussen, och vid 23 cyklade jag hem. Väl hemma spelade jag TF2 en stund (Yes sir, jag har blivit "en sån där")

Lördagen har varit mindre händelserik, igen. Cyklade iväg till Netto på förmiddagen och hamnade bakom en av tidigare nämnda alkisar i kassan. Som tur var kände han inte igen mig, eller så ville han inte känna igen mig. Either way är jag nöjd. Sen gjorde jag hemgjorda hamburgare, tittade på Ocean's Thirteen, och spelade Minecraft fram till för en kort stund sen. Nu lyssnar jag på musik och jäser som en katt. Det är värt, ska ni veta.

Något annat ni ska veta är att jag kommer till Linköping nästa vecka, ons-sön. Sent på onsdag, tidigt på söndag. Har ni inget bättre för er, kasta iväg ett samtal eller ett sms så ska vi se vad vi kan göra åt saken. Jag tror bestämt att jag ska hälsa på Herr Friedmann, då blir han klad hest. Hoppas jag. Oh well, vi får se vad jag gör. 

Men hörni, nu tänkte jag avsluta inlägget för den här gången, det gör ingenting va? Nej, det var väl det jag visste. Då säger vi så! Tills nästa gång, kära vänner och katter och älgar med radioaktiva tänder.

Dagens låt:
Mama I'm Coming Home - Ozzy Osbourne

P.S

Dear Watson, it seems your face is on fire.

Inlägg 317: Life goes on, memories stay.

Pardon me. Excuse me. I think I was here first.

Jävlar vilken kö. Nu är jag här i alla fall, hej på er!

Det har inte hänt mycket sen sist, som det ju brukar vara. Var i Stockholm igår, innan det var det ofrivillig pizza night med A-klasstjejerna hos mig. Sen däckade de och jag spelade Bastion och lyssnade på musik. Anyways, det var ett sidospår.
Jag tycker inte om Stockholm, som ni nog känner till. Och det blev inte bättre av att sitta totalt 12h i en buss, varav 1½ av dessa spenderades i en bilkö i själva Stockholm. But I digress.
Vi var där (både K1A och K1B) för att fixa USA-visum. Det var iofs inte det roligaste att vänta ännu en timme bara för att få komma in på själva ambassaden, men det gick bra. Tror jag. Jag har iaf varit i USA i ungefär 30 minuter, det har inte du! (Om du inte också var där och sökte visa igår, och i så fall är du en liten hermelin!)
Och på tal om hermeliner, Jonte skickade den här bilden när jag dygnade och tjejerna sov. Jag höll på att bryta ihop, men jag ville inte väcka dem så jag sköt mig själv.


Titta, en bild! Det var fan inte igår. Orkar inte rota igenom mina bilder varje gång, men nu kom jag ihåg det så njut.

I vilket fall: Idag har jag haft 2 x Maritim Engelska, först med John och sen med Magnus. Förbereda presentation och SMCP. Och nu sitter jag och väntar på att få åka iväg till min gamla hyresvärd för att få tillbaka depositionen jag gav honom när jag flyttade in. Så jag bloggar. Och skulle egentligen se Pulp Fiction, tills jag insåg att den är 2½h lång. Så jag tänkte ta mig en powernap istället, när jag väl är klar här.

För övrigt funderar jag på att åka hem till Linköping på torsdag nästa vecka, har långhelg tors-sön. Guuuut.
Dessutom sköt jag mig själv för att jag bad om en kooooov på Pressbyrån idag. JAG MÅSTE TILLBAKA TILL ÖSTERGÖTLAND. Annars kommer jag börja säga gööööka också. Och det ska ni uttala med ett hårt g, era snuskpellar.
Och även om jag var i Östergötland igår och pratade med en kassörska som pratade wiktit jaevla bwed öschötska så var det inte tillräckligt. Jag börjar bli smålänning! D:

Nu räcker det med det här monsterinlägget. Nu ska jag powernapa och tänka på bilden ovan. DEN ÄR JU FÖR FAN KAVLAD!

... Hejpåer.

Dagens låt:
The Memory Remains - Metallica

P.S

Friends don't grow on trees. Take care of the ones you have.

P.P.S
Jävla Nils Dacke-buss. Jävla bonnläpp.

Inlägg 316: A great operation begins!

Hej! Allt bra? Härligt!

Jotack, här i Kalmar börjar allt lugna ner sig lite, börjar komma in i mina rutiner. Och min biologiska klocka är såklart överlycklig, så jag får vakna runt 8 på helger också. 

Hursomhelst. I veckan har det varit fokus på Brandsäkerhet och HLR, men med inslag av Maritim Engelska och ISPS. Om det inte säger er det minsta, så gör det ingenting. Ni är så söta när ni inte förstår.
Sen hade jag min första tenta igår, matematik del B. Kändes simpelt, men jag tänker inte ropa hej än. Och eftersom Kalmars kommunaltrafik har sniffat cyanid fick jag cykla in, men det gick som sagt bra.

Och tja, schemat nästa vecka är Maritim Engelska, ambassadbesök (OH JOY 03:00), ledigt och ledigt. Typ. Vill ni ha en bättre bild, googla på det. Klassen är K1B. Lycka till!

Och eh... Förstår ni varför jag dröjer en vecka med att blogga på nytt? DET HÄNDER INGET MÄRKVÄRDIGT HÄR.
Bortsett från att Kalmars domkyrka ser ut som ett stadshus. Och Posten ligger inte på Postgatan. Och brevlådor är irriterande bastarder. Som flyger under radarn på stadskartor.
Jo!
Om ni har tråkigt ska ni kika på Sveriges Historia på TV4 Play. Jag som historiatok fann det väldigt mysigt. Vem kan tacka nej till Dick Harrison liksom?
... Sch.
För övrigt är det väldigt gott med glass. Cheesecakeglass och Rocky Road. Det är allt jag säger.
OCH KOPPARTORGET ÄR EGENTLIGEN INGET TORG. Bara så ni vet.

Also, är jag speciell som inte inser att man kan köpa nagelsaxar (som egentligen heter nagelklippare, men vi kallar det nagelsax) på Apoteket? 
Eller är jag speciell för att jag är den enda som tänker mig att en fyrarmad ljusstake har 5 ljus i sig, inte 4?

Och igår skickade jag ett mail till SAOL. För er som inte är vana vid förkortningen är det Svenska Akademiens OrdLista jag pratar om.  Mailet handlade om ett svenskt idiom. Det är allt jag har lust att avslöja. Kanske jag copypastar svaret hit, om jag nu skulle få ett sådant. Även om jag tvivlar på det.

Men, nu tänkte jag bestämt spela Heroes of Might & Magic III (Homm3 i förkortningsspråk). Tills dess!

Dagens låt:
Primo Victoria - Sabaton

P.S

Don't it feel alright like this? [sic]

RSS 2.0